Küresel düzeyde yaygın kabul gören ISI v.b. kalite belgeleri dışında, bazı ülkeler kendi belirledikleri belgelendirme standartlarını da uygularlar.
Küresel düzeyde yaygın kabul gören ISI v.b. kalite belgeleri dışında, bazı ülkeler kendi belirledikleri belgelendirme standartlarını da uygularlar. Kimi ülkeler ise kendileri açısından kritik gördükleri konulara özgü kalite sertifikasyonları geliştirirler. Güney Kore’nin hayat geçirdiği KC Belgesi de bunlardan biri. KC Belgesi ya da KC Mark , tüketicileri elektrikli ürünlerin neden olabileceği olumsuz durumlardan korumayı amaçlar.
Elektrik ve bağlantılı ihracat malları hakkında konuya ilişkin düzenlemenin temeli çok öncelere dayanmakla birlikte, Kore sanayi bakanlığı 2009 yılında yeni bir KC prosedürünü hayata geçirdi. Ürünlerin “elektromanyetik uyumluluk testi” ve “enerji verimliliği testi” belirlenen kriterlere dayalı olarak titizlikle yerine getirilmektedir. Testler sonucunda ürünlerin güvenliği Tip 1, Tip 2 ve Tip 3 olarak sınıflandırılır.
Güvenlik kriterlerinin göz önüne alındığı KC Belgesi uyumluluk değerlendirmeleri sonucunda sertifikalar, T1 en riskli, T2 orta riskli, T3 risk düzeyi düşük ürünler için geçerli olacak şekilde düzenlenir. Sertifikasyon süreci de ürünün bulunduğu risk grubuna göre değişiklik gösterir.
Tip 1 toplam 53 cihazı kapsar, örn. ev aletleri ve elektrikli cihazları (Tüketici için tehlike arz eden cihazlar). İlgili standartlara uymanın yanı sıra, fabrika denetim ve gözetim programları gereklidir. Tip 2 ürünlerde, tüketiciler için daha az tehlikeli olduğu düşünülenler için kendi içinde sertifikasyon ve test süreci vardır. Bu grupta toplam 93 cihaz mevcuttur. Fabrika denetimi olmadan ve 5 yıllık bir onay süresiyle güvenlik testi gereklidir. Tip 3 ürün gruplarında toplam 33 cihazı kapsayan, self deklarasyon tarzı , test etme ve doğrulama gerektiren bir tedarikçi DoC programı vardır. Fabrika içi incelemeler yapılmadan kurum içi testler veya üçüncü taraf testleri tarafından güvenlik testi yapılması gerekir.
Güney Kore Kalite Belgesi ürünlerin aşağıda belirten açılardan tahribat ve zarar potansiyelini ölçer. Kullanımı uygun bulunan ürünleri belgelendirir.
-Elektrik şoku
-Elektrik akım düzensizlikleri
-Radyasyon
-Enerji tehlikeleri
-Yangın
-Mekanik zararlar
-Kimyasal zararlar
-Termal zararlar
KC BELGESİ ( Güney Kore Kalite Belgesi ) Kapsamındaki Ürün Grupları
Sembol Sertifika Sertifikasyon uzman ekibi, uluslararası sertifikasyon alanındaki uzun dönemli tecrübesiyle KC BELGESİ - KC MARK ( Güney Kore Kalite Belgesi ) sertifikasyon işlemlerinizi başarıyla gerçekleştirir.
Belge İstek Formu İçin Tıklayınız.
PAZARTESİ-CUMA: 09:00 - 18:00
info@sembolsertifika.com
Izzet Pasa Mah. Yeni Yol Cad. Nurol Tower K:2 K No:3 D No:336/65 Sisli Istanbul
+90 212 295 8392
+90 537 872 9052